Во текот на изминатото деноноќие, соопшти МВР, забраната за движење на ниво на целата држава не ја почитувале 55 лица, при што приведени се 45 лица, а за останатите се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки.

Исто така според статистичките податоци на МВР, во изминатото деноноќие на 63 лица им се издадени решенија за изолација, а 11 лица потпишале изјави за самоизолација.

Полициски службеници биле во контрола кај лица во изолација и самоизолација, при што е утврдено дека осум лица не ја почитувале мерката за изолација.