Вкупната потрошувачка по видови енергенти во февруари изнесува 645.803 мегават-часови електрична енергија, 13.346 милиони кубни метри природен гас, 586.357 тони јаглен и 62.471 тон нафтени производи, покажуваат податоците на Државен завод за статистика.

Домашното бруто-производство на електрична енергија учествува со 70,8 отсто во домашната бруто-потрошувачка, а 98,8 отсто од вкупната потрошувачка на јаглени се употребени за производство на електрична енергија.