Во Битола остварена првата ласерска врска во земјава, пренесени музика и фотографија

Д-р Дејан Трајковски од Техничкиот факултет на битолскиот универзитет „Свети Климент Охридски“ со својот колега-радиоаматер, битолчанецот Николче Стојановски, во неделата вечерта во Битола ја оствариле првата ласерска врска реализирана во земјава. Притоа, од едниот на другиот уред се пренесени музика и фотографија од островот Голем Град во Преспанско Езеро, откри Трајковски на својот Фејсбук профил. … Продолжи со читање Во Битола остварена првата ласерска врска во земјава, пренесени музика и фотографија