Во Босна и Херцеговина, според најновите податоци, од почетокот на епидемијата на Ковид-19 се забележани 841 дијагностицирани и 35 смртни случаи.

Во изминатите 24 часа забележан е еден смртен случај, маж на 72 годишна возраст од Бања Лука, којшто имал неколку хронични болести.