Американското катче во Струга, за утре од 14 часот, најави нова активност – предавање и јавна презентација за бизнис-администрација.

Предавањето ќе го одржи м-р Алан Кастило, експерт за бизнис-администрација и меѓународни односи и професор на Универзитетот „Вебстер“ во Виена, Австрија. Тој има неколкугодишно искуство на полето на продажбата и на маркетингот. Моментално работи како консултант во „Индбас Мацедониа“ (Indbus Macedonia), а неодамна основаше и нова фирма во Македонија, „Ланкс анимејшн студиос“ (Lunx Animation Studios).

Предавањето е наменето за сите што сакаат да се изградат во говорните вештини, обраќање во јавност, јавни настапи или да ги подобрат своите комуникациски вештини.