fbpx

Во 21 век жителите од Канатларци повторно имаат пошта

-

Денеска беше радосен ден за околу 2.000 жители во прилепското село Канатларци, зашто по осум години, а во 21 век, повторно имаат селска пошта. „Македонски пошти“ во соработка со Општина Прилеп, ја рестартираше оваа експозитура што се наоѓа во центарот на селото.

Жителите се задоволни, зашто велат дека ќе им се скратат трошоците и времето што досега го оддвојувале за да платат сметки до градот.

„Секако дека сме задоволни. Досега одвојуваме ден и во време на најголеми земјоделски работи за да платиме сметки во градот. Што да правиме, што се мора, мора. Па, некогаш заедно по неколку мина, одевме до градот. Канатларци е големо село, има и млади, кои што имаат многу потреби поврзани со поштата. Секако дека отворањето на оваа селска пошта многу ни значи“, велат жителите.

Генералниот директор на „Македонски пошти“, Ејуп Рустеми, кој што со градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски симболично го означија почетокот на работата на оваа селска пошта, рече дека не само за Канатларци, оваа експозитура ќе биде на располагање и на жителите во околните села.

– Како „Македонски пошти“ сакаме да бидеме присутни во секое населено место, за да бидеме  што поблиску до секој граѓанин. Оваа соработка што ја имаме, со промоција на оваа пошта овде, мислам дека ќе продолжи понатаму и со Општина Прилеп и со сите други општини. Со тоа сакаме што поблиску да бидат исполнети сите други потреби на граѓаните за да ги извршуваат непречено во „Македонски пошти“ – рече  Рустеми.

Во поштата во Канатларци, поштенски услуги ќе добиваат и жителите на соседните села Ерековци, Марул и Подмол.

Мештаните во Канатларци очекуваат од Општина Прилеп и ЈКП „Водовод и канализација“, наскоро да се реши проблемот со водоснабдувањето, за што добија ветување од локалните власти.

Амбасадорот на Обединетото Кралство за почетокот на реализацијата на Меѓународната стратегија за жените и девојките 2023-2030 

Понекогаш се чини дека борбата за родова еднаквост станува сѐ потешка и потешка. Жените во Иран се малтретирани поради начинот на којшто се облекуваат, девојките во Авганистан се спречени...
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
free download udemy paid course
download huawei firmware
Download WordPress Themes Free
udemy course download free