Го скршил стаклото на влезната врата на куќата на неговите баба и дедо и се обидел да ги ограби, но обидот му бил неуспешен, а бабата го препознала, па го пријавила в полиција. Ваков инцидент се случил вчера во Штип, половина час по полноќ, соопшти СВР Штип.

Имено, штипјанецот К.С. (31) откако го скршил стаклото на влезната врата, ја отворил и потоа ставил черга на главата за да не го препознаат, па се упатил во собата каде спиеле С.М.(77) и П.М.(74). Тие, откако слушнале кршење на стаклото станале, а потоа во собата влегол внукот, кој им побарал пари. Тогаш жената тргнала кон него и му ја симнала чергата од главата и го препознала својот внук, но тој ја удрил по глава и таа паднала, а „разбојникот“ почнал да пребарува. Откако жената станала и тргнала кон кујната за да земе предмет за да се одбрани, внукот ја стигнал и пак ја удрил по глава, по што побегнал без да украде нешто.

СВР Штип вели дека е извршен увид и се трага по сторителот.