„Зоран Заев и СДС се во спрега со криминално-мафијашките структури од Македонија и од регионот,“ се вели во редовното утринско соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

Од партијата додаваат дека медиумите неколкупати објавиле фотографии на Зоран Заев и на други високи функционери на СДС со наркодилери и со други криминалци.

„Шпетин Положани, претседател на здружението на албански политички затвореници во Македонија, во интервју за телевизија „Шења“ кажа: „Имам евидентирано неколку случаи каде на албански семејства, СДСМ им има ветено дека ако гласаат за нив, ќе ги ослободи од различни кривични пријави, дека ќе им дадат некакви си привилегии, ако дојдат на власт“. Положани објаснува дека СДС извршил огромна манипулација кај нашите сограѓани од албанско етничко потекло“, се додава во соопштението.