Владејачката партија ВМРО-ДПМНЕ најостро го осуди терористичкиот настан во селото Гошинце.

Од партијата повикуваат институциите да го расчистат овој случај, а граѓаните да останат смирени.

„Повикуваме институциите одлучно и решително да постапат за расчистување на овој случај и да ја обезбедат законитоста, сигурноста и стабилноста по сите основи. Граѓаните да останат смирени и да не дозволат реализација на сценарија, чија цел е дестабилизација на земјата и загрозување на редот и на поредокот“, се вели во реакцијата.

ВМРО-ДПМНЕ смета дека сите политички чинители, поединци и партии треба одговорно да се постават во овие моменти, да се воздржат од манипулации и да не подгреваат тензии кои се единствено во теснопартиски и лични интереси.