Атентатот што се случи врз Никола Тодоров е директна последица на хистеричната и неаргументирана хајка што СДСМ и невладините организации финансирани од Сорос ја реализираат неколку години, се вели во редовното утринско соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

Од опозициската партија порачуваат дека СДСМ има одговорност и дека „тоа не може да го скрие преку лажни реакции и изјави“.

„Владата на СДС и аболираниот криминалец Зоран Заев ветуваа дека ќе ги вратат младите во Македонија и дека ќе тече мед и млеко. Во текот на кампањата им ветуваа на лекарите дека ќе земаат 100.000 денари, а сега велат дека тоа им е цел која би се остварила до крајот на мандатот. Додека народот ги очекува ветуваните поголеми плати, пензии, просечната плата од 30.000 денари, СДС се обидува да дефокусира со скапо платена, деструктивна и лажна црна пропаганда против ВМРО-ДПМНЕ. Антиреформската влада на СДС наместо да се насочи кон зголемување на платите, пензиите и порастот на економијата, мандатот го почна со укинување проекти и со најава за блокирање на сè што е во тек“, стои во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Оттаму нагласуваат дека мерките на СДСМ не водат кон подобар живот бидејќи се популистички, а не проекти кои даваат резултати на долг рок.

„Поради тоа рокот на оваа влада нема да е долг. Оваа влада не е реформска туку антиреформска“, заклучуваат од ВМРО-ДПМНЕ.