„Меѓу тиранската платформа и државните и национални интереси на својот народ, аболираниот криминалец Зоран Заев ја одбра платформата. Тиранската платформа значи директно мешање во внатрешните работи на Македонија“, се вели во редовното утринско соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

Во него се додава дека „овојпат Заев ја продава цела Македонија, само за да ја засити својата патолошка желба за власт без поддршка од народот“.

– Зоран Заев, играјќи по нотите од Тирана, е подготвен да направи Влада со Зијадин Села, човекот кој јавно признава дека сака да ја смени македонската химна и македонското знаме и дека не постои македонски идентитет. Зоран Заев и СДСМ само да се доберат до власт, која изворно не им припаѓа, затоа што не победиле на изборите од 11 декември, мораат да прават секакви отстапки на штета на унитарноста на Македонија – се додава во соопштението.

Во него, исто така, се вели дека „Зоран Заев и СДСМ се подготвени на целосна двојазичност на државата, двојазични амблеми на војската и на полицијата, двојазични банкноти и монети, прогласување за геноцидни народи на: Турците, Србите, Бугарите, Хрватите, Словенците, Црногорците, Германците, Италијанците, како и прогласување за геноциден и својот сопствен народ“.

– Крајно време е Зоран Заев да покаже барем малку државност и чувство на припадност кон сопствениот народ, да смогне сили и да ѝ каже не на платформата од Тирана, да ја прифати понудата на ВМРО-ДПМНЕ со што ќе се обврзе да не ја реализира тиранската платформа. Доколку Зоран Заев до таа мера е импресиониран од платформата од Тирана, нека прифати парламентарни избори заедно со локалните избори во мај и нека излезе пред граѓаните со барањата од Тирана – се вели во соопштението.