ВМРО-ДПМНЕ е партија која секојдневно се грижи за потребите на граѓаните на Република Македонија. ВМРО-ДПМНЕ напорно работи за да се подобри стандардот, а доказ за тоа се бројните мерки и реформи што ги има реализирано, се вели во редовното утринско партиско соопштение.

„ВМРО-ДПМНЕ мораше да работи напорно за да се намалат штетите од лошото и катастрофално владеење на СДС кои кога беа на власт оставија 200.000 луѓе без работа и затворија 684 фабрики со криминалната приватизација. Статистиката покажува дека секогаш кога СДС е на власт невработеноста енормно расте. Во време на СДС невработеноста достигна рекордни 38 отсто. Но Владата на ВМРО-ДПМНЕ со реални проекти невработеноста ја намали на најниско ниво и тоа на 23,1 отсто. Сето ова ВМРО-ДПМНЕ го постигнува со заложбата да привлече што е можно повеќе странски инвестиции, додека СДС ги затвораше фабриките“, велат од партијата.

Според ВМРО-ДПМНЕ додека тие преку различни мерки ја намалувале невработеноста во СДСМ најавува блокади на веќе отпочнатите проекти.