СДСМ имаше неколку шанси да реализира проекти за граѓаните од областа на социјалата, вклучително и кога Фросина Ременски беше министер за труд и социјала, но, за жал, тие само водеа гола политика и не спроведоа ниту еден проект, порача ВМРО-ДПМНЕ во реакција на денешната прес-конференција на  Мила Царовска, претседателка на комисијата за труд и социјална политика на СДСМ.

„Ваквите ветувања што паушално ги расфрла СДС се редовна практика за политичка партија која не реализирала ниту еден проект во своето владеење. Очигледно е дека водат политика на лажно душегрижништво на маката на граѓаните. СДС е партија која народот ја памети единствено по уништувањето на македонската економија за сметка на личниот интерес на нивната врхушка“, се вели во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ.