Македонија е заглавена во криза затоа што СДС сака да ја измами изборната волја на граѓаните и да го занемари гласот на мнозинството граѓани кои гласаа за ВМРО-ДПМНЕ, стои во утринското соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

Од партијата велат дека „криминогеното раководство на СДС“, за да се спаси од затворски казни, подготвено е да дојде на власт по секоја цена, независно што тоа значи „целосно реализирање на тиранската платформа“.

„Криминалецот Заев за да ги покрие своите криминали од „Поткуп“, „Пуч“, „Цареви кули“, па сè до изборните измами, тргуваше со највисоките државни и национални интереси. Тиранската платформа, која му е скроена на Заев, значи целосна двојазичност, промена на државните симболи, промена на името по грчки терк, федерализација на државата и нејзина дисолуција во последна фаза“, стои во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Оттаму го повторуваат ставот дека нови парламентарни избори заедно со локалните се најефективното решение за излез од кризата.

„На тие избори граѓаните ќе имаат реална можност да кажат што мислат за тиранската платформа и планот на Заев да ја редефинира државата. Граѓаните гледаат што ѝ прави криминалното здружение СДС на државата и поради тоа се во толкав голем број на улиците во градовите низ Македонија“, заклучуваат од ВМРО-ДПМНЕ.