Уште еднаш Наумов и СДСМ се обидоа да го блокираат нормалното функционирање на Република Македонија, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ на соопштението на дополнитениот заменик-министер за финансии, Кире Наумов.

Од владејачката партија велат дека банкарскиот сектор уште еднаш ги спречил СДСМ и Наумов во нивните деструктивни намери.

„СДСМ и Наумов уште еднаш добија нова и пожестока шлаканица од банките на кои се обидоа да им се мешаат во деловната политика. Надежта последна умира, па човечки е да се надеваме дека овојпат Наумов и СДСМ ќе ја научат лекцијата дека никаде во свет политичарите не смеат да се мешаат во деловните одлуки на банките и на фирмите. Државните хартии од вредност се инструмент за финансирање на буџетот што го користат сите економии во светот. Аукциите се предвидени со буџетот, гласани во Собрание и се користат за финансирање на сите расходи на буџетот – за исплата на обврските за проекти, за поврат на ДДВ“, пишува во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.