Излезот од ваквата ситуација во која криминогениот СДСМ ја доведе државата е еден. Нови парламентарни избори! Само така граѓаните јасно и недвосмислено ќе може да се изјаснат околу тиранската платформа. Само така граѓаните на Република Македонија нема да се чувствуваат измамено, порача ВМРО-ДПМНЕ во своето редовно утринско соопштение.

Партијата со многу остар тон, својот политички противник го става во редот на криминалот.

„Албанските партии потврдија дека има платформа, а криминалецот Заев има обврска да ја реализира. Криминалецот Заев е уценет. За да не оди во затвор мора да испорача се што ќе се побара од него. Криминалецот Заев мора да го смени законот за јазици и да го официјализира албанскиот на цела територија, што ќе претставува вовед во редефинирање на Македонија во бинационална држава. Криминалецот Заев мора да ги смени банкнотите, униформите и да ги осуди борците од НОБ за геноцид. Криминалецот Заев мора да отвори дебата за промена на знамето, химната и грбот. Криминалецот Заев мора да ги отпочне процесите на кантонизација и федерализација како вовед во промена на името на државата“, стои во сооппштението од ВМРО-ДПМНЕ.