ВМРО-ДПМНЕ на Конгресот во Валандово изгласа резолуција за осуда на политичкиот прогон организиран од СДСМ.

Конгресот го осуди, како што велат, политичкиот прогон спроведуван од СДСМ и монтираните судски постапки спроведени од СЈО и ОЈО, како и сите постапки поврзани со настаните од 27 април.

„Главни причини и мотив за политичкиот прогон од СДСМ за лицата е заложбата за почитување и промоција на националните и државните интереси од страна на членовите, поддржувачите или симпатизерите на ВМРО-ДПМНЕ“, велат од партијата.

Од таму повика на ревизија на сите случаи на политичкиот прогон на лицата кои што се обвинети.