„Изговори, најави за дебати и празни флоскули од типот на „цели кон кои се стремиме“ нема да го подобрат стандардот на граѓаните“, велат од ВМРО-ДПМНЕ во редовното утринско соопштение.

Од партијата порачуваат дека СДСМ треба да ја надмине опсесијата со антиреформи и да почне да работи на реализација на ветувањата кои ги даде на граѓаните.

„Тоа што Заев ќе ја урива оградата од владата или ќе ја укине програмата Кембриџ нема да помогне на економски план каде вети 16.000 денари минимална и 30.000 денари просечна плата. Тоа што Заев сака да се спаси од одговорност за криминалот со покренување на постапка за смена на Јавниот обвинител нема да им помогне на докторите да добијат плата од 100.000 денари како што им беше ветено. Со испорачувањето закани за реизбор на судиите, Заев можеби ќе се одмазди за сите пресуди против министрите-криминалци во неговата влада, но тоа нема да им помогне на граѓаните кои бараа продолжување на породилното отсуство од 9 на 18 месеци“, стои во соопштението.

Од ВМРО-ДПМНЕ велат дека добро е што СДСМ се обидува да продолжи дел од нивните проекти бидејќи, како што велат, парите останати во буџетот се токму за исплата на субвеници, покачени пензии и стипендии.

Повторувањето на грчките црвени линии, додаваат од партијата, не им значи ништо на граѓаните кои очекуваат СДСМ да обезбеди брз влез во Европската Унија и во НАТО, како што тоа ветија, без притоа да се задира во идентитетски прашања или да се прават договори на штета на македонскиот народ.