Српскиот пејач Владо Георгиев сака да ѝ помогне на српската писателка Исидора Бјелица во борбата против ракот. Тој веднаш реагирал кога дознал дека таа морала да ги продаде своите книги за да ја собере неопходната сума на пари за терапија. Кога слушнал Гергиев за тоа, решил да ѝ помогне на Бјелица со концерт за нејзино лекување.

Тој оваа одлука ја објавил и на „Твитер“.