Владата на 163. седница ја отвори расправата за предлог-буџетот за 2020 година, но ќе биде утврден идната недела.

„Министрите во Владата ги презентираа програмите кои треба да се финансираат од буџетот за наредната година и донесоа одлука предлог-буџетот за 2020 година, како и предлог-законот за извршување на буџетот за 2020 година да бидат утврдени на наредна седница на Владата која треба да се одржи идната недела“, се вели во соопштението од Влада.