Викендов 14 казни за фрлање и за палење на отпад на територијата на Скопје

Фото: Град Скопје

Екипи на Инспекторатот на Град Скопје, составени од комунални инспектори и инспектори за животна средина, изминатиов викенд изрекоа казни за палење оган на отворено, како и за недозволено фрлање отпад, информираат градските власти.

„Затекнати и санкционирани се лица кои палеле оган на отворено во Шуто Оризари за што се изречени две казни. Во општината Бутел, пак, во близина на последната автобуска станица на линијата број 57, фатено е лице како незаконски фрла отпад, за што истото е казнето“, се наведува во соопштението на Град Скопје.

Изминатиов викенд комуналните редари од Град Скопје изрекоа 11 казни на физички лица за непочитување на законските прописи, коишто фрлале ѓубре на јавна површина во Градскиот парк.

Од Градот Скопје велат дека ќе го продолжат засилениот инспекциски надзор на јавните површини.

„Неселективно ќе се изрекуваат казни за сите што не го почитуваат законот, ја загадуваат животната средина и го загрозуваат животот и здравјето на граѓаните“, соопштуваат од Град Скопје.