[ВИДЕО] Социјален експеримент за насилство врз бездомни мачки

Фото: Принтскрин од видео на „Енџелкетс“
Здружението за згрижување на бездомни мачки, Енџелкетс санктуари“ направи социјален експеримент за тоа како луѓето реагираат на насилство врз мачките.
На експериментот снимен на видео и споделен на социјалните мрежи е претставена најлонска кеса во која е ставен мал звучник од кој се слуша како вреска мачка и „неодговорни луѓе“ што ја малтретираат.
Погледнете како реагираат луѓето кога во нивна близина „се напаѓа“ улична мачка.