Две лица се уапсени, на возраст од 15 и од 16 години, поради убиството на 32-годишниот Босанец Замир Бегиќ, во американскиот град Сент Луис, соопшти полицијата.

Околу 50 Босанци што живеат во градот протестираа поради убиството на својот сонародник.

Бегиќ е убиен брутално, со удар со чекан, додека седел во својот автомобил. Босанецот е пронајден повреден со тешки повреди, на кои подоцна им подлегнал.

https://www.youtube.com/watch?v=dT7LboVjRBw