Министерството за внатрешни работи попладнево објави снимки направени од хеликоптер од подрачјата во Скопје и околината кои беа најмногу погодени од невремето.

На видеоматеријалот се гледаат поплавени домови, земјоделски површини под вода, уништени куќи и автомобили.