Дваесет и петгодишниот белоглав орел Челенџер направи прекрасна снимка од преполниот стадион „Бенгалс“ во Хјустон.

Челинџер, кој од својата петта недела од животот е одгледуван од луѓе, патува низ САД и гостува по школи и по стадиони, каде ја покажува својата грациозност и служи како амбасадор на својот вид, кој е е еден од најпознатите симболи на САД.

Пред почетокот на натпреварот, додека се свирела американската химна, Челенџер, со камера „гоу про“ на грбот, направи круг околу стадионот и направи импресивни сними, од кои сите останаа воодушевени.