Вевчанци и годинава преку сатира ги прикажаа случувањата во земјата, како што е ЕВН и проблемите со струјата за време на новогодишните празници, странски инвестиции, студентски протести, баба Рада, проблемите со снегот на „Македонија пат“, како и традиционалните Зет, Невеста и Глупавиот Август.