Oд денеска на  4. Меѓународен форум за холокаустот, кој се оддржува во замокот Храдчани во Прага, ќе учествува и претседателот на Собранието на Република Македонија, Трајко Вељаноски.

Годинашната конференција е насловена „Оставете го мојот народ да живее“.

На дводневниот форум ќе присуствуваат неколку десетици шефови на парламенти и 500 други гости.