Во тек е средбата на претставниците на политичките партии потписнички на Договорот од Пржино во Клубот на пратеници.

Неофицијално се дознава дека по денешните разговори, лидерите на четирите политички партии, ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ, ДУИ и ДПА, вечерва треба да имаат лидерска средба за конечно да го финализираат Договорот од Пржино.

Доколку ова се случи, според најавите, законите поврзани со изборите утре треба да се најдат во собраниска процедура.

Во Клубот на пратеници денеска се разговара за деталите околу спорните прашања, и тоа за законот за влада и за законот за приватност.