Утре жителите на општина Карпош ќе излезат на граѓански протест против деталниот урбанистички план, за кој организаторите на протестот велат дека донесен сомнително и нетранспарентно.

Протестот ќе почне во 12 часот, на раскрсницата кај „Сити мол“ на булеварот Партизански одреди.

„Ги повикуваме сите сограѓани од Карпош да ни се придружат на граѓанскиот протест, на получасовната блокада. Да излеземе и да се спротиставиме на урбаната мафија во Карпош. Да се спротиставиме на сечата на дрвја и зелени површини за сметка на нови згради. Да побараме укинување на урбанистичките планови, кои беа донесени без знаење на граѓаните, во нетранспарентна постапка“, велат организаторите.