Фото: Mario Losereit on Unsplash

Утре, 6-ти јануари се празнува празникот Бадник, ден пред Божиќ што ќе биде неработен за граѓаните од православна вероисповед, информираат од Министерствоо за труд и социјална политика.

Во петок, 7-ми јануари, големиот христијански празник Божиќ ќе биде неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.