Утре во 11 часот во Собранието треба да се одржи првата седница на Комисијата за оценување на основаноста на предлогот за покренување постапка за утврдување одговорност на претседателот Ѓорге Иванов.

Сè уште не се знае дали коалицијата на СДСМ ќе учествува во работата на оваа комисија, затоа што тие иако ја поднесоа иницијативата за импичмент на Иванов, на пленарна седница не гласаа за формирање на комисијата.

Од опозицијата рекоа дека со донесувањето на одлуката оваа комисија да има 11 членови, од кои 6 од ВМРО-ДПМНЕ грубо е прекршен деловникот.

Опозицијата оваа одлука ја обжали и на Управен суд.