Советот на Општина Тетово денеска на вонредна седница одлучи утре и задутре да бидат денови на жалост.

На загрозените семејства ќе им биде дадена финансиска помош од буџетот на Општината.

Водата за пиење во градот е физичко-хемиски исправна, но сè уште се чекаат микробиолошките резултати.