Уште еден Албанец од Косово е убиен на боиштата во Сирија. Косовецот Бурим Демоли од Коловица, кај Приштина, бил припадник на џихадистите на Исламската држава, а во Сирија заминал со сопругата и со четирите деца. За нив засега нема никакви информации.

Според неофицијалните информации, досега во Сирија и во Ирак се убиени околу 60 Албанци од Балканот, најмногу од Косово. Од Македонија загинале 11 државјани.