Unreal Editor за Fortnite дозволува правење околини за игри и нивно тестирање во домашни услови

Unreal Editor for Fortnite скриншот од главниот сајт на Fortnite

Unreal Editor за Fortnite дозволува правење околини за игри и нивно тестирање во домашни услови. Во овој едитор можете да ја користите целата виртуелна база на податоци со видео модели од мали предмети до авиони и пејзажи кои можете да ги обликувате како сакате. Исто така опцијата да се игра во светот или нивото што сте го создале е достапна веднаш.

Со Unreal Editor за Fortnite имате и пристап и до други текстури и предмети па дури и можете да модифицирате ваши создадени анимации. Во основа се нудат алатки за правење игри од дома за кој било корисник.

По излегувањето на овој едитор се очекува експлозија на креативност при користење на конкретниот софтвер.

Повеќето игри со свои едитори вродиле плод на создавање на сосема нови игри, пример Кантерстрајк пред да се оформи беше мод за Хафлјаф, а Дота беше сценарио направено со едитор за Warcraft 3.