Непознат сторител извршил тешка кражба, при што одзел околу 45.000 евра и поголемо количество злато од куќа во Битола во сопственост на М.Ц.(1943) на улица Стрежевска.

СВР-Битола презема мерки за пронаоѓање на сторителот.