Укината пресудата за организаторите за упадот во Собранието на 27 април

Апелациониот суд Скопје, во врска со кривичниот предмет „Собрание“ информира дека ги уважил жалбите на обвинетите Владимир Атанасовски, Трајко Вељаноски, Спиро Ристовски и Миле Јанакиески и ја укинал првостепената пресуда за предметот „Организатори на 27 април“. Предметот се враќа на повторно судење. „Жалбата на Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција, Скопје … Продолжи со читање Укината пресудата за организаторите за упадот во Собранието на 27 април