УКИМ го нема на Шангајската листа, јавноста се дезинформира со стара вест

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје воопшто не се наоѓа на Шангајската листа на најдобри универзитети што ја објавува независната консултантска агенција „Шангај ранкинг консултантс“. Веста дека УКИМ паднал од 1.917 на 1.944 место не се однесува на рангирањето на оваа светска листа на универзитети. Воедно, станува збор за стара вест објавена пред една … Продолжи со читање УКИМ го нема на Шангајската листа, јавноста се дезинформира со стара вест