Владата на Република Македонија на вчерашната седница донесе одлука со која обезбеди 50 тони нафта за греење и 10 тони нафта за превоз за кичевските училишта.

Учениците од понеделник ќе се вратат во училишните клупи, а Владата подготви и програма на кој начин ќе се дополни наставата што учениците ја пропуштија поради проблемот со греењето.