Шпанската полиција уапси тинејџер осомничен за убиство на наставник и за ранување на неколку лица во училиште во населбата Сант Андреа во Барселона.

Неименуван полициски претставник не можеше да потврди кое оружје е употребено, а шпанските медиуми наведуваат дека напаѓачот користел самострел.