Во воздушни напади на југот на Јемен, кои, како што се верува, ги извршило американско беспилотно летало, убиен е лидер на разгранокот на Ал каеда во таа земја.

Убиен е Џалал Белаиди, познат како Абу Хамза, командант на Ал каеда на Арапскиот Полуостров, заедно со двајца чувари, објавија членови на неговото семејство.

Нападот се случил во областа Макареш, во јеменската провинција Абијан.