Три лица во Унгарија, поради поврзаност со вчерашното откривање на телата на 71 емигрант, пронајдени во камион-ладилник, напуштен на патот меѓу Будимпешта и Виена, се уапсени соопшти австриската полиција.

Според последните информации, во камионот имало четири деца и осум жени.