Уапсен е осомничениот за нападот во саботата во Менхетен и за денешната експлозија во Њу Џерси. Станува збор за Ахмад Хан Рахсми, 28-годишен Авганистанец, кој добил американско државјанство.

Уапсен е во градот Линден, на 15 километри од Елизабет во Њу Џерси, по престрелка со полицијата.