Делегацијата на Европската Унија во Скопје испрати покани до политичките партии за лидерска средба планирана за петок во Виена, но твитерџии велат дека СДСМ не треба да ја прифати поканата, а протестите да продолжат помасовно.

https://twitter.com/bocbocbuc/status/722053483281719300

https://twitter.com/Sulimanovic/status/722042711121993728