По одржаната прес-конференција на специјалната обвинителка Катица Јанева, на која таа ја најави првата акција под името „Титаник“ во која биле отворени истражни постапки против поранешните министри, Гордана Јанкулоска и Миле Јанакиески, на социјалните мрежи се појавија голем број реакции во знак на поддршка на Специјалното јавно обвинителство, а особено на трите обвинителки, Катица Јанева, Ленче Ристовска и Фатиме Фетаи.

https://twitter.com/puernoviaeon/status/698113933719240704

https://twitter.com/unreal_realism/status/698111527598034944

https://twitter.com/lea_misstres/status/698109404600733697

https://twitter.com/Elislonce/status/698104636343980032