Премиерот Никола Груевски доцнеше 50 минути од закажаниот почеток на манифестацијата за отворањето на новата учлишна зграда за учениците со оштетен вид од државаното училиште „Димитар Влахов“, по што амбасадорот на САД, Џес Бејли, реши да ја почне манифестацијата со министерот за образование и наука, Абдилаќим Адеми. Премиерот Груевски се појави на средина на говорот на амбасадорот Бејли, по 70 минути доцнење.

Доцнењето на премиерот предизвика реакции и негативни коментари на социјалнте мрежи.

https://twitter.com/bojan_33/status/654625157978439680