„ТВ училница“ – неформално образование за децата на МРТ

По затворањето на училиштата јавниот сервис – МТВ, започна со емитување на „ТВ училница“ – неформално образование за учениците и децата на предучилишна возраст, во живо. Целта на оваа програма е да се надомести дел од матријалот што децата го пропуштаат бидејќи не одат на училиште.

09:30 – 10:00 Програма за предучилишна возраст
10:30 – 12:15 ТВ Училница (во живо)
12:15 – 12:45 Бушава Азбука

А програмата може да се следи и онлајн на овој линк.