Македонија со свој штанд се претставува на еден од најголемите саеми за туризам во светот, кој се одржува во Берлин од 9 до 13 март.

На Саемот за туризам во Берлин била промовирана и првата регионална конференција за активен туризам „Адвенчр некст Балканс 2016“ (Adventure Next Balkans 2016), која ќе се оддржи во Македонија од 10 до 12 мај и на која ќе учествуваат повеќе од 300 туристички оператори и повеќе од 45 медиуми од светот.

На Саемот во Берлин својата понуда ја претставиле повеќе македонски туристички оператори.