Цигарите ќе поскапат за три денари од први јули, како резултат на зголемување на акцизата за три денари по кутија.

Зголемување на цената на цигарите последен пат беше направенo во февруари годинава, кога цигарите поскапеа за пет денари.

Ова поскапување од први јули е за последен пат годинава, а од следната година цигарите ќе поскапуваат за четири денари по кутија.