Како настан на летото во Македонска Каменица за 28 август најавен е концерт на српската пејачка Цеца Ражњатовиќ. Таа ќе пее на Денот на рударите на Голема Богородица, што е и празник на градот. Покровители се Општината Македонска Каменица и рудникот „Саса“.

Никој не соопштува за колкав износ ќе пее Цеца. Во Штип на манифестацијата „Штипска пастрмалијада“, Цеца настапи за 34.000 евра, пари обезбедени од спонзор.

Цеца е втората голема српска турбо-фолк ѕвезда што летово ќе настапува во Источна Македонија. На почетокот на јуни на одбележувањето на јубилеј на малата Општина Карбинци, концерт одржа Аца Лукас. Општината не соопшти колку плати за настапот на Лукас, но неофицијално се спомнува износ од 30.000 евра.