Институтот за економско истражување и политики „Фајненс тинк“ (Finance Think) од Скопје, денеска во Охрид организира тркалезна маса под мотото „Секој може и има право да биде вработен“.

Тема на дебатата ќе бидат проблемите и можностите за вработување на жителите на Охрид, градот кој, веќе години наназад, е на самиот врв според бројот иселени од земјава, а заминуваат, главно, млади луѓе.

Соговорници на заинтересираните за темата, меѓу другите ќе бидат Наташа Павиќевиќ – Стојменовска од „Фајненс тинк“, Димче Каневче од Младински Совет од Охрид, Павлина Пероска од Меѓуопштинскиот Центар за социјална работа од Охрид и Маја Ташева – Биткоска од охридскиот Центар за вработување.